Volg ons op Facebook & Instagram

Nazorg

Na het laten zetten van jouw tattoo in onze tattoo shop, is het uiteraard belangrijk dat je jouw tattoo op een goede manier laat genezen. Persoonlijke hygiƫne is hierbij heel erg belangrijk. Volg de onderstaande stappen om de genezing goed te laten verlopen.

Verzorging van je tattoo

  1. Verwijder na ongeveer 2 uur de folie. Was je handen goed voordat je aan de tattoo komt om te verzorgen.
  2. Verzorg de tattoo met een dun laagje Bepanthen of vaseline. Masseer het voorzichtig in en herhaal dit de eerste week ongeveer 3 a 4 keer per dag. Dit zorgt voor een goed herstel van de huid en je tattoo.
  3. Kijk de eerste dagen uit met kleding over de tattoo! Heel kort afdekken met huishoudfolie om kleding of de eerste nacht je beddengoed schoon te houden is toegestaan. Maar niet langer als noodzakelijk afgedekt houden. En altijd eerst even dun insmeren!
  4. Blijf minimaal 2 weken uit de zon of zonnebank. Ook zwemmen, baden en sauna worden gedurende die tijd afgeraden. Onder de douche mag wel. De tattoo niet te lang onder het warme water houden. Na het douchen de tattoo voorzichtig droog deppen en weer dun insmeren.
  5. Na ongeveer drie dagen gaat je tattoo jeuken ( zo niet ook geen probleem ) Nooit aan krabben! Kleine tikjes met de hand kan helpen tegen de jeuk. De dagen er na kunnen er dunne schilfertjes op komen, niet aan komen! Die gaan er vanzelf af.

Heb je nog vragen? Neem gerust telefonisch contact op.

Nazorg